بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

فهرست مطالب

معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

بیوالکترومغناطیس حوزه مطالعاتی است که تعاملات بین میدان‌های الکترومغناطیسی و سیستم‌های بیولوژیکی را بررسی و درک می‌کند. این حوزه شامل مطالعه میدان‌های الکتریکی یا الکترومغناطیسی تولید شده توسط سلول‌ها، بافت‌ها یا موجودات زنده، از جمله میکروارگانیسم‌ها است. در انسان‌ها، این فعل و انفعالات به اثرات بالقوه منابع الکترومغناطیسی خارجی بر فرآیندهای داخلی بیولوژیکی، شیمیایی و الکترومغناطیسی مربوط می‌شود.

بنابراین، بیوالکترومغناطیس علمی است که دانش زیست شناسی و پزشکی را با درک الکترومغناطیس که از ریاضیات، فیزیک و مهندسی گرفته شده‌ است ترکیب می‌کند.

رویدادهای الکتریکی کوتاه مدت به نام پتانسیل عمل در انواع مختلفی از سلول‌های جانوری که سلول‌های تحریک پذیر هستند رخ می‌دهد. نورون‌ها، سلول‌های ماهیچه‌ای، غدد درون ریز و همچنین برخی از سلول‌های گیاهی شامل این دسته از سلول‌ها می‌شوند. در سلول‌ها از پتانسیل عمل برای تسهیل ارتباطات و فعال کردن فرآیندهای مختلف درون سلولی استفاده می‌شود.

ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

عملکرد همه موجودات زنده بر پایه انرژی است بنابراین می‌توان از امواج الکترومغناطیسی برای اهداف تشخیصی و درمانی استفاده کرد. هر سلول در بدن فرستنده و گیرنده اطلاعات الکترومغناطیسی است. حرکت تابش الکترومغناطیسی در بدن منجر به انتقال یون، افزایش جریان خون و لنف می‌شود.

به گفته جیمز اوشمن، سیستم های ارتباطی موجودات زنده از طریق دو زبان شیمیایی و انرژی صورت می‌گیرد. ارتباطات شیمیایی در بدن عمدتا از طریق سیستم گردش خون انجام می‌شود. طبق نمونه‌های پزشکی غربی ارتباط انرژی در بدن، تقریباً منحصراً در سیستم عصبی انجام می‌شود.

قرار گرفتن سلول‌ها و بافت‌ها در معرض میدان‌های الکتریکی و الکترومغناطیسی می‌تواند منجر به تغییرات مختلفی در انواع عملکردهای فیزیولوژیکی شود. این تغییرات به دلیل تعامل بین میدان‌ها و فرآیندهای مختلف بیولوژیکی، شیمیایی و الکتریکی (مغناطیسی) است. 

برخلاف تصور عمومی، تغییرات در سطح سلولی و بافتی ناشی از اعمال میدان‌های الکتریکی یا الکترومغناطیسی لزوماً خطری برای سلامتی محسوب نمی‌شود. در واقع، بسیاری از تکنیک‌های درمانی و روش‌های بالینی جدید برای درمان بیماری‌ها از اعمال میدان‌های مناسب بهره می‌برند.

سلول‌ها و میدان الکترومغناطیسی

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

توسعه، نگهداری و تکثیر یک سیستم بیولوژیکی تا حد زیادی بر اساس ارتباطات درون سلولی و بین سلولی است. این ارتباط به یک سلول منفرد اجازه می‌دهد تا با سیستم‌های سلولی همسایه و همچنین با محیط خود تعامل داشته باشد.

امروزه بسیاری از عملکردهای بیولوژیکی سلول‌ها با حرکت یون‌ها (پمپ‌های Ca+2،H+ و حسگرهای ولتاژ سلولی) و تأثیر آن‌ها بر مولکول‌های سیگنال‌دهنده کوچک توضیح داده می‌شوند. لوین در سال 2007 نشان داد که میدان الکتریکی جریان مستقیم تولید شده توسط کانال‌های یونی (به ویژه برای H+، K+ و Ca+2) سیگنال‌های خاصی را ایجاد می‌کنند که رفتار سلول را در طول رشد جنینی، چرخه طبیعی بافت و ترمیم احیا کننده، تنظیم می‌کنند. 

طبیعت به طور درون‌زا (از طریق کانال‌های یونی) از میدان الکتریکی جریان مستقیم تولید شده به عنوان یک حامل اطلاعات سریع استفاده می‌کند، زیرا این میدان‌ها شکاف اطلاعاتی بین مولکول‌ها و تأثیرات عوامل خارجی دور (مانند دما و تشعشع) را به شکل مناسب پر می‌کنند. میدان‌های بیوالکتریک برای ارتباطات درون سلولی کوتاه برد ضروری در نظر گرفته می‌شوند. فرکانس‌ میدان‌های الکترومغناطیسی در بدن به طور معمول در محدوده فرکانس‌های بسیار پایین (ELF) قرار دارند.

این میدان‌های الکترومغناطیسی شامل پتانسیل‌های عمل بافت عصبی و قلب، ارتعاشات ماهیچه‌های اسکلتی و فرکانس‌های ناشی از فعالیت ریتمیک سایر بافت‌های بدن می‌باشند. همه سیستم‌های بیولوژیکی، از مولکول‌های داخل سلول گرفته تا خود سلول به عنوان یک موجودیت منفرد و بافت‌هایی که اندام ها و بدن موجودات را می سازند، همیشه تحت تأثیر میدان‌های مغناطیسی متغیر با زمان هستند.

درمان بیورزونانس

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

اصطلاح “درمان بیورزونانس” (BRT) در سال 1987 توسط هانس بریگمن برای توصیف درمان با نوسانات خود بیمار ابداع شد. این شکل از درمان بر اساس نظریه مورل است. این ایده را به طور خلاصه می‌توان به این شکل بیان کرد: همه بیماری‌ها و شرایط پاتولوژیک آن‌ها با نوسانات الکترومغناطیسی خاصی همراه هستند و یا از آن‌ها ناشی شده‌اند. تمام تظاهرات پاتولوژیک با وجود نوسانات پاتولوژیک در داخل یا اطراف بدن همراه است. 

در بدن هر بیمار نوسانات الکترومغناطیسی غیرطبیعی به همراه نوسانات سالم از سلولی که دارای میدان مغناطیسی است، ناشی می‌شود. محدوده فرکانس این نوسانات از بسیار کوچک (Hz) تا نوسانات بسیار بزرگ(MHz) متغیر است. 

نوسانات غیر طبیعی در بدن، تعادل پویا و هموستاز بدن را مختل می‌کند. بدن زمانی بیمار می‌شود که این تعادل پویا از بین برود. علاوه بر این، شرایط پاتولوژیک بسیار اساسی وجود دارد که ممکن است بیمار متوجه آن نشود، که نهایتا باعث استرس بیشتر بر بدن می‌شود. تست‌های تشخیصی مرسوم به هیچ وجه آن‌ها را در نظر نمی‌گیرند و این شرایط را پوشش نمی‌دهند. نوسانات الکترومغناطیسی بیمار به معنای واقعی کلمه حاوی تمام اطلاعات لازم برای درمان است، حتی اگر هنوز رمزگشایی نشده باشد. نوسانات بیمار ماهیت الکترومغناطیسی دارد .این اطلاعات نه تنها از سطح پوست، بلکه از داخل بافت‌ها و اندام ها نیز ثبت شده و وارد دستگاه درمان می‌شود.

کیت اسکات-مامبی نسخه اصلاح شده فرآیند بیورزونانس درمانی توسط هانس بریگمن می باشد (بر اساس ایده‌ها و کار دکتر فرانتس مورل): 

1. در بدن انسان و اطراف آن نوسانات الکترومغناطیسی وجود دارد. این نوسانات نسبت به فرآیندهای بیوشیمیایی در حال انجام در بافت‌ها مقدم بوده و مکانیسم کنترل واقعی عملکرد بافت را بر عهده دارند.

2. در هر فرد علاوه بر نوسانات فیزیولوژیکی نوسانات تداخلی پاتولوژیک نیز وجود دارد که ناشی از سموم، آسیب، عفونت، فرآیندهای بیماری حل نشده و حالات منفی روانی (به اصطلاح سموم عاطفی) است.

3. هر دو نوسانات طبیعی و پاتولوژیک را می‌توان از سطح پوست دریافت کرد (اثر آنتن) و به دستگاه درمانی منتقل کرد تا رزونانس مناسب صورت بگیرد.

4. نوسانات مختلط از بیمار را می‌توان به دو روش اصلی تعدیل کرد: (1) سیگنال‌های سالم تقویت می‌شوند، (2) سیگنال های پاتولوژیک معکوس شده و در نتیجه از بین می‌روند. نوسانات فیلتر می‌شوند تا فرکانس‌های مطلوب از فرکانس‌های پاتولوژیک جدا شوند(سیگنال های پاتولوژیک در این فرآیند حذف می‌شوند). فیلتر جداسازی مورد استفاده در دستگاه Mora توسط دکتر Ludger Mersmann پیشنهاد و طراحی شد. 

5. هیچ نیازی به تولید فرکانس مصنوعی نیست و فقط به نوسانات بیمار که مطابق با اصل چهار اصلاح شده‌اند، نیاز است. هدف اصلی تقویت نوسانات خوب و حذف نوسانات ناخواسته است. 

6. بدن نشانه‌های مورد نیاز خود را از سیگنال‌های درمانی مدوله‌شده گرفته و به تولید سیگنال‌های فیزیولوژیکی تقویت‌شده ادامه می‌دهد و به نظر می‌رسد که خود را دوباره برنامه‌ریزی می‌کند، به طوری که در آینده در برابر سیگنال‌های پاتولوژیک محافظت می‌شود. بنابراین، هماهنگ سازی انرژی الکترومغناطیسی از مرحله موقت جلسات درمانی فراتر می‌رود.

7. تغییرات سودمند در میدان‌های انرژی با اصلاحات بعدی و بهبود عملکرد بیوشیمیایی و ساختار فیزیکی دنبال می‌شود.

8. بیورزونانس درمانی زمانی موفقیت آمیز است که نیروهای تنظیم کننده درون زا خود بدن مجدداً کنترل را اعمال کنند و منجر به عادی سازی و حفظ سلامت بدن شوند.

موارد استفاده بیورزونانس درمانی

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

روش بیورزونانس درمانی در مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از درمان معمول، نتیجه‌ای به طور کامل کسب نمی شود. این موارد به طور عمده در بیماری‌های مزمن سیستم برونش ریوی، دستگاه گوارش، سیستم اسکلتی عضلانی، نقص سیستم ایمنی، اختلالات خوردن و به طور کلی اختلالات عملکردی مختلف رخ می‌دهد. بیشترین اثربخشی روش در درمان آلرژی، عدم تحمل غذایی، حملات سمی حاد و مزمن ناشی از عناصر محیطی حاصل شده است. با کمک این روش می‌توان به رفع عفونت سمی ناشی از آمالگام دست پیدا کرد. علاوه بر این، می‌توانیم کانون‌های عفونت را که بر اندام‌های داخلی بیماران تأثیر می‌گذارد، شناسایی کنیم. در صورت لزوم می‌توان درمان بیورزونانس را با دارو درمانی و بسیاری از روش‌های غیردارویی دیگر ترکیب کرد.

بیشترین میزان موفقیت این روش در درمان آلرژی‌ها، عدم تحمل غذایی، مسمومیت‌های ناشی از عوامل محیطی، التهاب‌های حاد و مزمن، اختلالات خواب، عفونت در کودکان، بیماری‌های متابولیک و بسیاری موارد دیگر می‌باشد. اثربخشی روش نیز توسط علم آمار نیز تایید شده است. به این ترتیب، طبق داده‌های پزشکان آلمانی، درمان بیماری‌های آلرژیک به 84 درصد موارد، بهبود به 14 درصد و عدم تغییر یا وخامت موارد به 2 درصد رسیده است. می‌توان این تصور را ایجاد کرد که با این روش می توانیم هر بیماری را درمان کنیم. با این حال، محدودیت‌هایی وجود دارد که باعث می شود درمان بیورزونانس به طور کامل یا تا حدی موفق نباشد.

قابل درک است که این واقعیت را در نظر داشته باشیم که دامنه کاربرد این روش دامنه نوسانات الکترومغناطیسی بدن بیمار است. در اصل می‌توان گفت که انتظار می‌رود در درمان هر شرایطی که نوسانات الکترومغناطیسی که اطلاعات را منتقل می‌کنند، نتایج موفقیت‌آمیز ایجاد شود، و صرف نظر از اینکه این اطلاعات ماهیت آسیب‌شناختی داشته باشند یا سالم، نقش اساسی دارند.

موارد منع استفاده بیورزونانس درمانی

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس
ضایعات تشریحی شدید

به عنوان نمونه‌ای بارز از این نوع آسیب‌ها می‌توان به موارد استخوانی اشاره کرد که پس از شکستگی به خوبی تثبیت نمی‌شوند. ما در مورد چنین حالت نهایی صحبت می‌کنیم که در آن روش بیورزونانس درمانی هیچ تأثیری ندارد این روش نه در چینش اشتباه استخوان‌ها و نه روی دردهای ناشی از آن و اختلالات در حرکت هیچ تاثیری ندارد.

اختلالات روانی عمده

بیماری‌های روان‌پزشکی واقعی، مانند اسکیزوفرنی، روان‌پریشی، افسردگی مانیک و غیره، حوزه‌هایی نیستند که در آن‌ها بیورزونانس حداقل در سطح اولیه اعمال شود.

کمبودهای شدید در بدن

 با درمان بیورزونانس نمی‌توان کمبود مواد را در بدن جبران کرد مانند: کمبود ویتامین‌ها، کمبود مواد معدنی و عناصر کمیاب، کمبود آهن یا انسولین.

عدم وجود برخی نوسانات حیاتی در طیف بیمار

در مواردی که با از بین رفتن نوسانات ضروری برای زندگی سروکار داشته باشیم، بیورزونانسی که به تنظیم نوسانات الکترومغناطیسی بدن بیمار می‌پردازد، نمی‌تواند کمک کننده باشد. نوسانات از دست رفته باید با نوسانات دیگر جایگزین شوند.

نحوه انتقال امواج الکترومغناطیسی

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

ماتریکس هسته‌ای، ماتریکس سیتوپلاسمی و ماتریکس خارج سلولی به یکدیگر مرتبط هستند و شبکه‌ای را ایجاد می‌کنند که از طریق این شبکه تمام مولکول‌های بدن به هم مرتبط می‌شوند. مسیرهای انرژی و مدارهای اطلاعاتی از طریق ماتریکس خارج سلولی منتقل می‌شوند که ترکیب و ساختار آن نه تنها به عنوان یک عنصر پشتیبانی عمل می‌کند، بلکه باعث ایجاد مدارهای دقیق انتقالی مکانیکی، ارتعاشی، انرژی، الکترونیکی و شیمیایی می‌شوند. این مدارهای انتقالی دقیق کلیدی است که اندام‌ها را به یکدیگر مرتبط کرده و عملکرد مناسب آن‌ها را تضمین می‌کند. 

ماتریکس اجازه می‌دهد انرژی ارتعاشی شیمی مکانیکی را از طریق حرکت موج هارمونیک به طور مستقیم از غشای محیطی به DNA منتقل شود. 

یکی از خصوصیات فیزیکی اساسی ماتریکس زنده این است که عمدتاً از ساختارهای کریستالی تشکیل شده است. که باعث می‌شود ماتریکس زنده خواص کلی که در انواع کریستال‌ها یافت می‌شود را داشته باشد.

منابع بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس -بیورزونانس- بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس,موارد استفاده بیورزونانس درمانی,درمان بیورزونانس,ساختاربدن و امواج بیوالکترومغناطیس,معرفی بیوالکترومغناطیس و بیورزونانس

1

Feyyaz Ozdemir and Aysegul Kargi (2011). Electromagnetic Waves and Human Health, Electromagnetic Waves, Prof. Vitaliy Zhurbenko (Ed.), ISBN: 978-953-307-304-0, InTech, Available from: http://www.intechopen.com/books/electromag

2

Rouleau N., Dotta BT. (2014). Electromagnetic fields as structure function zeitgebers in biological systems: environmental orchestrations of morphogenesis and consciousness. Frontiers in Integrative Neuroscience. doi:10.3389/fnint.2014.00084

3

Levin M. (2007). Large-scale biophysics: ion flows and regeneration. Trends Cell Biol. 17, 261-270. doi: 10.1016/j.tcb.2007.04.007

4

Ahmed |, Istivan T, Cosic |, Pirogova E (2013) Evaluation of the effects of Extremely Low Frequency (ELF) Pulsed Electromagnetic Fields (PEMF) on survival of the bacterium Staphylococcus aureus. EP) Nonlinear Biomed Phys 1:1-17

5

Brugemann, H. (2005). The fascinating development of bioresonance therapy: Discoveries, research, ideas and hard work. Regumed Institut fur Regulative Medizine, 82166, RTI volume 29

6

Morell, F. (1990). The Mora Concept: Patients’ Own and Coloured Light Oscillations – Theory and Practice.Karl F Haug Verlag GmbH & Co

7

DE 2840114 A1: Verfahren zur Untersuchung biologisch wirksamer elektromagnetischer Strahlungen von anorganischen und organischen Substanzen sowie deren komplexe Verbindungen beztiglich ihrer toxischen und nichttoxischen Quantitat und Qualitat ihrer Einwirkungen auf biologische Systeme wie Mineralien, Pflanzen, Tiere und Menschen, sowie sonstige Elemente und deren Verbindungen. Anmelder/Erfinder: Ludger Mersmann. Anmeldedatum: 15.09.1978. Patentanspriche zuruckgewiesen: 14.12.1982. Verfahren erloschen: 01.08.1985

8

Karakos, P., & Tripsiannis G., Konstantinidis Th., Lialiaris, Th. (2019). The Effectiveness of Bioresonance Method on Human Health. The Open Epidemiology Journal. 8. 1-8. 10.2174/1874297120190800001

9

Gogoleva EF. (2001). New approaches to diagnosis and treatment of fibromyalgia in spinal osteochondrosis. Ter Arkh. 73: 40-45

10

Bosman F. T., Stamenkovic |. (2003). Functional structure and composition of the extracellular matrix. J. Pathol. 200, 423-428 [PubMed: 12845610]

11

Jarvelainen H., Sainio A., Koulu M., Wight T. N., Penttinen R. (2009). Extracellular matrix molecules: potential targets in pharmacotherapy

12

Kular, J.K., Basu, S., Sharma, R.I. (2014). The extracellular matrix: Structure, composition, age-related differences, tools for analysis and applications for tissue engineering. Journal of tissue engineering. 5. 2041731414557112. 10.1177/2041731414557112